Alkuääni – kehollinen tutkielma on Mirva Soinisen maisterin tutkinnon taiteellinen lopputyö Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Kansanmusiikin aineryhmään.

Painottomina ilmassa kelluvat kaislat
sulava jää kuin lempeä sade
usva pehmentää taivaanrajan
hetki, jolloin tähdet tulevat näkyviksi
Kuuleeko hiljaisuus?


Esitysajat: ma 27.5.2019 klo 14.20 ja klo 18.00
Paikka: Kulttuurikeskus Sofia

Alkuääni on improvisoitu minimalistinen ääni- ja liiketeos, joka saa inspiraationsa luonnosta ja sen jatkuvasta vähittäisestä muutoksesta, kaiken näkyvän pysymättömyydestä. Teos kutsuu lepäämään ja pysähtymään äärelleen.

”Musiikki jossa kuuluu ympäristö ja luonto, missä se on syntynyt, kiehtoo minua. Kun kuulen esimerkiksi tuvalaista tai mongolialaista kurkkulaulua, näen mielessäni laukkaavat hevoset ja vuoristopurot. Olenkin halunnut katsoa, mitä tapahtuu, jos annan luonnon soittaa itseäni. Olen äännellyt muun muassa veden äärellä ja metsissä. Kun menen luontoon, pyrin jättämään sivuun analysoivan mielen ja vain aistimaan. Annan itseni, tekemiseni ja ääneni vaikuttua siitä, mitä ympärillä kuuluu, näkyy ja tuntuu. En niinkään pyri reagoimaan vaan enemminkin ikään kuin synkronisoitumaan luonnon liikkeen kanssa.

Alkuäänessä laulan yhtä säveltä ja annan kehon liikkeen muovata sitä. Yhdellä sävelellä on ääretön skaala väri- ja sävymahdollisuuksia. Sanattoman ja sanallisen välinen rajapinta, äänteiden maailma on täynnä ulottuvuuksia.”

Mirva Soininen – ääni ja liike

Tilaisuus alkaa yhteisellä kävelyllä Kalvikinniemellä, jolle lähdetään Kulttuurikeskus Sofian sisääntuloaulasta. Kävelyn jälkeen on Alkuääni Sofian Galleriassa. Tilaisuuden kokonaiskesto on n. 1,5-2 h. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Paikkoja on rajoitetusti, joten ilmoittauduthan viimeistään 25.5. lähettämällä sähköpostin osoitteeseen alkuaani@gmail.com. Kävely säävarauksella. Jos haluaisit osallistua, mutta et pysty osallistumaan kävelyyn, olet hyvin tervetullut silti, kerrothan siitä ilmoittautuessasi. Tilaisuuden kuvaaminen tai muu tallentaminen on kiellettyä.

Alkuääni – kehollinen tutkielma on Mirva Soinisen maisterin taiteellinen lopputyö Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Kansanmusiikin aineryhmään.

Lämpimästi tervetuloa!

Alkuääni is an improvised and minimalistic work of sound and movement inspired by nature and it’s continual and gradual changing. The piece is inviting you to rest.

The event will start with a walk in Kalvikinniemi. We will meet in the lobby of the Cultural Center Sofia. After the walk Alkuääni will be performed in the Gallery of Sofia. The event will last ca. 1,5-2 hours. Free entrance. There is a limited amount of seats so please reserve your place by sending an e-mail to alkuaani@gmail.com latest 25th of May. If you would like to participate but are unable to participate in the walk, you are welcome to join anyway, please let us know while signing up. Taking photographs or recording the event in any way is prohibited.

Warm welcome!