Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Jouni Somero, piano

Pianotaiteilija Jouni Somero on on valmistanut vuodeksi 2019 Bach-ohjelman, joka esittelee säveltäjämestarin musiikkia poikkeuksellisen monipuolisella tavalla. Konsertin ohjelma sisältää pianosovituksia Bachin urkuteoksista, orkesteriteoksista sekä c-molli soolosellosarjasta.

Konsertissa kuullaan myös 15 kolmiäänistä sinfoniaa. Nämä musiikilliset jalokivet, kestoltaan 1-2 minuuttia, ovat pianonsoiton opiskelijoille tuttuja, mutta konsertissa niitä kuulee erittäin harvoin. Tässä konsertissa ne kuullaan kokonaisuutena.

Jouni Somero myös kertoo sävellysten taustoista avaten näin kuulijoiden korvat huomaamaan monia teosten nerokkaita yksityiskohtia.

Somero on esittänyt ja levyttänyt runsaasti Bachin musiikkia. Hän esitti ensimmäisenä suomalaisena pianistina Bachin viimeisen teosjärkäleen Die Kunst der Fuge, jonka hän on myös levyttänyt.

Konserttiin on vapaa pääsy. Kolehti.

Ennen konserttia klo 12–13 on mahdollisuus nauttia buffet-lounasta Sofian ravintolassa, hinta 16€.

Ilmoittautuminen konserttiin ja lounaalle 23.3. mennessä: reception@sofia.fi  tai puh. 010–277 900.

Ohjelma:

J.S.Bach–A.Siloti: Air (1721)
B.Marcello–J.S.Bach: Adagio (1713)
J.S.Bach: 15 Kolmiäänistä inventiota (1723)
J.S.Bach–L.Godowsky: Preludium Soolosellosarjasta nr.5 (1713–23)
J.S.Bach-F.Busoni: Urkukoraali Iloitkaa kaikki kristityt
J.S.Bach–E.d’Albert: Toccata F-duuri (1714)

Jouni Somero on soittanut yli 3000 konserttia eri puolilla maailmaa Euroopassa, Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa. Somero on tehnyt yhteistyötä useiden koti- ja ulkomaisten laulajien, instrumentalistien ja kapellimestarien kanssa.

Somero on eniten levyttänyt suomalainen pianisti. Levytyksiä on kertynyt eri levymerkeille (Naxos, BMG, Jubal, MILS, FC-Records etc.) yhteensä lähes 100.

Laajoja projekteja ovat olleet Suomalaisen Pianomusiikin Antologia (5 levyä), Sergei Bortkiewiczin koko pianotuotanto (9 levyä) sekä Tchaikovskin koko soolopianopianotuotanto (6 levyä). Somero on levyttänyt myös uudempaa suomalaista pianomusiikkia esimerkiksi koko Erkki Salmenhaaran piano- ja kamarimusiikkituotannon ja Tauno Marttisen pianosonaatit. Toivo Kuulan pianotuotannon kokonaislevytys ilmestyi Kuulan juhlavuodeksi 2018. Somero on myös ensimmäisenä pianistina levyttänyt Felix Blumenfeldin, Benjamin Godardin ja Hugo Reinholdin pianotuotantoa.

Syyskuussa 2012 amerikkalainen Fanfare Magazine valitsi Someron Rebikov-albumin vuoden merkittävimmäksi pianolevyksi. Myös Bortkiewicz-levytykset ovat keränneet upeita arvosteluja Amerikassa ja Euroopassa.

Lisätietoja: Raija Kilpeläinen-Somero 0400-428778,  info@finnconcert.fi

www.jounisomero.com

Jouni Somero