Huom. toukokuun retriitti siirtyy pandemian vuoksi, uusi ajankohta 8.-9.8.

Näkymä Kallvikinniemestä.

Kulttuurikeskus Sofia järjestää nyt toista kertaa meditaatio-painotteisen viikonlopun buddhalaisnunna Ani Sherabin johdolla. Paikka sijaitsee Helsingin Vuosaaressa Kallvikin luonnonkauniilla niemellä meren äärellä.

Syvennymme retriitillä Buddhan opettamiin meditaatiomenetelmiin: mielen rauhoittamisen keinoihin, mielikuvaharjoituksiin ja myötätunnon kehittämiseen. Pohdimme millaisella motivaatiolla meditoiminen kannattaa ja miksi hiljentyä.

Ani Sherab (Pirkko Siltaloppi) sai tiibetinbuddhalaiset nunnan valat vuonna 1989 ollessaan neljän vuoden mittaisella perinteisellä retriitillä Skotlannin Kagyu Samye Lingissä. Hän on toiminut Suomessa vuodesta 1997 Kagyu Samye Lingin luostarin pyynnöstä, vetänyt lyhyitä retriittejä ja opettanut buddhalaista filosofiaa. Hän on toinen Kuinka tiikeri kesytetään -kirjan suomentajista ja edesauttanut Tara Rokpa -terapian juurtumista tänne. Nykyisin Ani Sherab toimii Helsingissä ja on vastuussa Kagyu Samye Dzong Finlandin toiminnasta. Ani Sherab on osallistunut uskontojen väliseen yhteistyöhön ja ollut myös seminaaripuhujana Kulttuurikeskus Sofiassa.

OHJELMA:

Lauantai 8.8.

12.00 Lounas
13.00 Retriitti alkaa, meditaatio-ohjeet ja itsenäistä harjoitusta
15.30 Iltapäiväkahvi
16.00 Ohjattuja meditaatioharjoituksia
Itsenäistä harjoitusta
18.00 Päivällinen
Mahdollisuus henkilökohtaiseen palaveriin meditaatioon liittyvissä kysymyksissä.
19.00 Iltakävely Kallvikinniemen luonnonsuojelualueelle
Iltapalaa voi kukin ostaa omalla kustannuksella aulakahvilasta.

Sunnuntai 9.8.

9.00 Aamiainen (majoittuville)
10.00 Myötätunnon meditaatio
Palaute ja loppukeskustelu
12.00 Lounas ja kotiinlähtö

Ilmoittautuminen:

Sitovat ilmoittautumiset 23.7.2020 mennessä ilmoittautumislomakkeella tai reception@sofia.fi, puh. 010 277 900. Retriitille otetaan 10-20 henkilöä. Retriitistä lähetetään ilmoittautuneille ennakkolasku, joka tulee maksaa ennen kurssia.

Ilmoittautuminen kursseille on sitova. Kurssipaketti myydään kokonaisuutena. Jonkin osan käyttämättä jättäminen ei oikeuta hinnanalennukseen eikä takaisinmaksuun. Kurssista lähetetään ennakkolasku. Kurssin peruminen on tehtävä viimeistään 14 päivää ennen kurssin alkua. Tätä myöhemmin tehdyistä peruutuksista veloitamme 50 % korvauksen kurssin hinnasta. Mikäli peruutus jää kokonaan tekemättä, peritään koko kurssimaksu.

Hinta:
Viikonlopun hinta 195 € sis. ohjauksen, ohjelman mukaiset ruokailut (lounas x 2, iltapäiväkahvi, päivällinen) ja majoituksen yhden hengen huoneessa. Hinta sisältää alv. Yhden hengen huone on suositeltava retriittiin keskittymisen näkökulmasta.


Kulttuurikeskus Sofiassa on mahdollisuus iltasaunaan tai aamu-uintiin (allas). Myös mereen pääsee virkistäytymään. Pukukoppi ja laituri ovat aivan vieressä. Varaa halutessasi uimavarusteet mukaan.

Jos sinun vaikea istua lattialla, voit hyvin istua tuolilla harjoitusten ajan. Toisaalta esim. joogaa harrastaneet meditoivat mielellään risti-istunnassa. Asento ei ole keskeisen tärkeä, mutta risti-istunnasta on pitemmän päälle hyötyä, ellei se tuota kipua. Voit ottaa mukaan tyynyn tai viltin ja kokeilla lattialla istumista. Pääasiassa istumme tuoleilla. Harjoituksiin liittyvät kysymykset voi lähettää Anille: ani.sherab@gmail.com.

Yksi kommentti julkaisussa “Buddhalaisia meditaatiomenetelmiä mielenrauhan saavuttamiseksi, la-su 8.-9.8.2020

  1. Pingback: Buddhalaisia meditaatiomenetelmiä mielenrauhan saavuttamiseksi | Kagyu Samye Dzong Finland (Edit)

Kommentit ovat suljettu.