Huom. Pandemiatilanteesta johtuen retriitin ajankohta on avoin (toteutuu mahdollisesti kesällä 2021)

Näkymä Kallvikinniemestä.

Meditaatiopainotteinen viikonloppu buddhalaisnunna Ani Sherabin johdolla. Syvennymme retriitillä Buddhan opettamiin meditaatiomenetelmiin: mielen rauhoittamisen keinoihin, mielikuvaharjoituksiin ja myötätunnon kehittämiseen. Pohdimme millaisella motivaatiolla meditoiminen kannattaa ja miksi hiljentyä.

Ani Sherab (Pirkko Siltaloppi) on tiibetinbuddhalainen nunna. Hän on vetänyt lyhyitä retriittejä ja opettanut buddhalaista filosofiaa. Ani Sherab on osallistunut uskontojen väliseen yhteistyöhön ja ollut myös seminaaripuhujana Kulttuurikeskus Sofiassa.

Sofia kunnioittaa eri eläviä uskontoja ja niiden hiljentymistraditioita ja mystiikkaa. Tutustuminen myös Aasian suurten uskontojen hengellisiin perinteisiin on tärkeää nykyajan kristityille.  

OHJELMA:

Lauantai

12.00 Lounas
13.00 Retriitti alkaa, meditaatio-ohjeet ja itsenäistä harjoitusta
15.30 Iltapäiväkahvi
16.00 Ohjattuja meditaatioharjoituksia
Itsenäistä harjoitusta
18.00 Iltatee
Mahdollisuus henkilökohtaiseen palaveriin meditaatioon liittyvissä kysymyksissä.
19.00 Iltakävely Kallvikinniemen luonnonsuojelualueelle
Iltapalaa voi kukin ostaa omalla kustannuksella aulakahvilasta.

Sunnuntai

9.00 Aamiainen (majoittuville)
10.00 Myötätunnon meditaatio
Palaute ja loppukeskustelu
12.00 Lounas ja kotiinlähtö

Ilmoittautuminen:

Ilmoittautuminen 2 viikkoa ennen retriittiä ilmoittautumislomakkeella tai reception@sofia.fi, puh. 010 277 900. Ajankohta varmistuu pandemiatilanteen rauhoituttua. Retriitille otetaan 10-20 henkilöä. Retriitistä lähetetään ilmoittautuneille ennakkolasku, joka tulee maksaa ennen kurssia.

Ilmoittautuminen kursseille on sitova. Kurssipaketti myydään kokonaisuutena. Jonkin osan käyttämättä jättäminen ei oikeuta hinnanalennukseen eikä takaisinmaksuun. Kurssista lähetetään ennakkolasku. Kurssin peruminen on tehtävä viimeistään 14 päivää ennen kurssin alkua. Tätä myöhemmin tehdyistä peruutuksista veloitamme 50 % korvauksen kurssin hinnasta. Mikäli peruutus jää kokonaan tekemättä, peritään koko kurssimaksu.

Hinta:
Viikonlopun hinta 195 € sis. ohjauksen, ohjelman mukaiset ruokailut (lounas x 2, iltapäiväkahvi, päivällinen) ja majoituksen yhden hengen huoneessa. Hinta sisältää alv. Yhden hengen huone on suositeltava retriittiin keskittymisen näkökulmasta.


Kulttuurikeskus Sofiassa on mahdollisuus iltasaunaan tai aamu-uintiin (allas). Myös mereen pääsee virkistäytymään. Pukukoppi ja laituri ovat aivan vieressä. Varaa halutessasi uimavarusteet mukaan.

Jos sinun vaikea istua lattialla, voit hyvin istua tuolilla harjoitusten ajan. Toisaalta esim. joogaa harrastaneet meditoivat mielellään risti-istunnassa. Asento ei ole keskeisen tärkeä, mutta risti-istunnasta on pitemmän päälle hyötyä, ellei se tuota kipua. Voit ottaa mukaan tyynyn tai viltin ja kokeilla lattialla istumista. Pääasiassa istumme tuoleilla. Harjoituksiin liittyvät kysymykset voi lähettää Anille: ani.sherab@gmail.com.