Englanninkielisessä seminaarissa tutustutaan buddhalaiseen näkemykseen hyvästä elämästä, myötätunnosta ja viisaudesta. Puhujana tiibetinbuddhalainen professori ja luostarinjohtaja Minyak Tulku Rinpoche. Tiibetinkielisen luennon tulkkaa englanniksi Evelyne Leblois.

Seminaari on maksuton ja kaikille avoin.

Ilmoittautuminen 15.2. mennessä: reception@sofia.fi tai puh. 010-277 900.

Ennen seminaaria on mahdollisuus osallistua ehtoopalvelukseen Sofian kappelissa klo 16.30–17.00 sekä ostaa juomia ja pientä purtavaa Sofian aulakahvilasta.

Minyak Rinpoche

Minyak Rinpoche (s. 1976) tunnistettiin 9-vuotiaana Tiibetissä jälleensyntyneeksi lamaksi. Buddhalaisen perinteen korkeat mestarit antoivat hänelle opetusta, ja 14 vuoden ikäisenä hän ryhtyi johtamaan omaa Minyak-luostariaan. Hänen vastuullaan olivat rituaaliseremoniat, tekstien lukemistransmissiot, initiaatiot ja harjoitusohjeiden anto. Hän toimi opettajana myös muissa luostareissa ja vastasi pyhien tekstien julkaisusta.

Vuonna 2008 Minyak Rinpoche sai professoria vastaavan arvon ja häntä pyydettiin Taiwaniin opettamaan. Hän on opettanut Afrikassa, Australiassa, Aasiassa ja Euroopassa. Hän edustaa buddhalaista maallikkoperinnettä, eikä häntä ole koskaan vihitty munkiksi. Minyak Rinpoche asuu perheineen Britanniassa ja työskentelee siellä Kagyu Samye Ling -luostarin alaisuudessa.