Kulttuurikeskus Sofia tarjoaa ajoittain näyttelymahdollisuuden ammattitaiteilijoiden lisäksi myös siipiään kokeileville nuorille taiteilijanaluille. Elokuussa 2019 galleriassamme nähdään 18-vuotiaan Ea Ypyän piirustustaidenäyttely Mielen päällä – On my mind.

Näyttelyn avajaisia vietetään torstaina 1.8.2019 klo 18.00. Avajaisiin on vapaa pääsy. Lämpimästi tervetuloa!

Taiteilija kertoo itsestään:

Moi kaikille! Olen Ea, 18-vuotias nuori taiteilijan alku. Valmistuin juuri kuluneen kevään aikana ylioppilaaksi. Olen myös entinen kilpaurheilija telinevoimistelussa ja toimin nykyään valmentajana saman lajin parissa.

Teen taidetta vapaalla kädellä ja tunteiden pohjalta. Teokset syntyivät pitkälti omaa sisintäni tarkkailemalla. Henkisesti raskas vuosi antoi valtavasti inspiraatiota teoksilleni ja niissä kuvastuukin monelle ihmiselle sekä erityisesti nuorille varmasti hyvin tuttuja tunteita. Piirtäminen on minulle kuin terapiaa ja sen avulla käsittelen vahvoja tunnetiloja. Minulle tärkeintä on, että ihmiset tekevät teoksistani oman tulkintansa ja ottavan niistä irti sen, mikä tuntuu tärkeältä.

Haluan teoksillani ilmaista sitä, että negatiiviset kokemukset on mahdollista kääntää hyväksi. Olemme voimakkaampia kuin osaamme kuvitellakaan. Mielenterveys on tärkeä osa hyvinvointia, mutta se voi horjua ja se on ihan okei. Haluan muistuttaa ihmisiä siitä, että me kaikki olemme oikeastaan loppujen lopuksi samanlaisia. 

Tervetuloa näyttelyyni Mielen päällä

Ea