Ohjelma: klo 13 alkaen luento. Sen jälkeen mahdollisuus kysymyksiin ja keskusteluun.

Kuinka varautua tulevaisuuteen?

Jos Sinua kohtaa sairaus, tapaturma tai onnettomuus, jonka seurauksena et pysty tilapäisesti tai toistaiseksi päättämään asioistasi, kukaan ei voi tai saa automaattisesti huolehtia niistä puolestasi. Tällaisissa tilanteissa läheiset, kuten puoliso tai lapset, eivät ilman tiettyjä asiakirjoja saa hoitaa puolestasi asioita. Solmimasi sopimukset, kuten puhelin-, sähkö- ja vakuutussopimukset, jatkuvat ennallaan, samoin niiden laskutus.

Tekemällä edunvalvontavaltuutuksen varmistat, että tällöin pystytään huolehtimaan asioistasi ja tarvittaessa saadaan sopimuksia muutettua ja laskutus lopetettua. Edunvalvontavaltuutuksella valtuutat itse valitsemasi henkilön tai henkilöt päättämään puolestasi, itse määrittelemistäsi taloudellisista ja / tai henkilöä koskevista asioista.  

Hoitotahdolla määrittelet, mitkä ovat omat toiveesi oman hoitosi ja hoivasi suhteen. Hoitomääräyksissä otetaan kantaa esimerkiksi tehohoitoon tai elvytykseen. Hoitotoiveet ovat yksilöllisiä ja ne voivat olla oikeastaan mitä tahansa perushygieniasta huolehtimisesta aina kauneudenhoitoon ja harrastuksiin.

Testamentilla määräät kuka tai ketkä saavat omaisuutesi kuolemasi jälkeen ja miten haluat sen jaettavan.

ASIANTUNTIJOINA:

Erika Leino ja Pekka Leino Nofa Juridicasta.

Nofa Juridica on luotettava perheyhtiö, joka on erikoistunut senioreiden ja heidän perheidensä / läheistensä asiakokonaisuuksien hoitoon.

Erika ja Pekka Leino kertovat asioista selkokielellä ilman tavanomaista juridista kapulakieltä.

Lisätietoja yrityksestä: www.nofajuridica.fi

Sofian ravintolassa on tarjolla buffet-lounasta klo 12–13 (hinta 16€, ennakkoilmoittautuminen).

Seminaari on maksuton ja avoin kaikille.

Ilmoittautuminen 10.5. mennessä: reception@sofia.fi tai puh. 010 277 900. Ilmoitathan samalla, osallistutko lounaalle klo 12–13.

Tervetuloa!