Hiljaisuuden päivä – pysähdy pyhän äärelle

Hiljaisuuden retriittipäivä pysäyttää viikon. Levähdä päivä hiljaisuudessa arjen keskellä. On hyvä joskus pysähtyä ja antaa kiireen laantua, olla vain itseään kuunnellen. Hiljaisuus kertoo mikä elämässä on merkityksellistä juuri nyt. Rennon olemisen lisäksi päivä koostuu ohjaajan hiljaisuuden sanoista, läsnäoloharjoituksista, meditaatioista, ja rukoushetkistä Pyhän Sofian kappelissa. 

Päivän aikana voit myös ulkoilla Sofian kauniissa meren ja metsän maisemissa, lukea hiljaisuutta tukevaa kirjallisuutta, kirjoittaa tai maalata mielestä esiin nousevia hiljaisuuden kuvia. Lounas jaetaan yhdessä hiljaisuudessa Sofian ravintolassa.  

Tarvittaessa ohjaajalta on mahdollisuus varata henkilökohtaisia keskusteluaikoja, joissa voi jakaa mieleen nousevia asioita. Päivän ohjaa retriitinohjaaja Mari Vainio, joka on jo vuosia ohjannut Hiljaisuuden retriittejä Sofian lisäksi mm. Utön ja Örön saarilla. Sofian kulttuurikeskuksessa Mari on ohjannut n. kymmenen vuotta myös luovaa kirjoitusta. Tänä keväänä Mari Vainiolta ilmestyi hiljaisuutta käsittelevä kirja yhdessä toisen retriitinohjaajan Eija Nurmion kanssa Aikaa hiljaisuudessa (Kirjapaja). 

Pue päivään päälle lämpimät, joustavat vaatteet. Myös joogamatto, kevyt peitto ja tyyny voivat olla mukava lisä rentoutumiseen. 

Päivään otetaan mukaan 5-10 henkilöä.

Päivän ohjelma

Lisätietoja: viestitmarille@gmail.com

Klo 10 Päivän aloitus, tietoa retriitistä ja käytännön järjestelyistä, mahdollisuus kysymyksille.
Alkumeditaatio, läsnäoloharjoitus
HILJAISUUS ALKAA
Klo 12 Ajatuksia hiljaisuuden matkalle
Klo 12.30 Yhteinen lounastauko
Klo 14 Hiljaisuuden sanoja + Meditaatio
Klo 15.30 Loppusanat

Kurssimaksu: 69 € sis. ohjauksen ja lounaan

Ilmoittautuminen alla olevalla ilmoittautumislomakkeella, reception@sofia.fi tai p. 010 277 900. Päivään mahtuu maks. 5-10 hlö . Vapaita paikkoja voi tiedustella vielä ilmoittautumisajan päätyttyäkin.