Hiljaisuuden päivä – pysähdy pyhän äärelle

Pysähdy pyhäpäivänä. Kuule mitä elämä haluaa kertoa sinulle juuri nyt. Jo yksi hiljaisuuden päivä antaa mahdollisuuden levähtää. Puhumattomuus antaa tilaa omille ajatuksille. Hiljaisuus auttaa selvittämään mikä on sinulle merkityksellistä juuri nyt.

Rennon olemisen lisäksi päivä koostuu ohjaajan hiljaisuutta tukevista sanoista ja meditaatioista. Sofian kaunis luonto suo mahdollisuuden ulkoiluun, Pyhän Sofian kappeli ja Pyhän Maria Pariisilaisen pieni tsasouna suovat hetken rukoukselle.  Yhteinen hiljaisuudessa nautittu lounas on osa päivää.

Päivän aikana voi omia tuntojaan avata kirjoittamalla tai maalaamalla. Tarvittaessa ohjaajalta on mahdollisuus varata henkilökohtaisia keskusteluaikoja, joissa voi jakaa mieleen nousevia asioita.

Tule yksin tai ystävän kanssa.

Retriitin ohjaa Mari Vainio, joka on vuosia ohjannut Hiljaisuuden retriittejä Sofiassa ja ympäri Suomea, mm. Lapilan kartanolla Keravalla, Vivamossa Lohjalla ja Utön saarella. Mari on kirjoittaja ja tekee osan työstään ortodoksiselle kirkolle.  Mari ohjaa myös kundaliinijoogaa ja opettaa luovaa kirjoittamista.

Asetu pyhän, itsesi äärelle.

Lisätietoja: mari.vainio@ort.fi puh. 050 564 8899

Ilmoittautuminen viimeistään 21.8.2020 alla olevalla ilmoittautumislomakkeella, reception@sofia.fi tai p. 010 277 900. Päivään mahtuu maks. 15 hlö. Vapaita paikkoja voi tiedustella vielä ilmoittautumisajan päätyttyäkin.

Kurssimaksu: 69 € sis. ohjauksen ja lounaan

Ilmoittautuminen kursseille on sitova. Kurssipaketti myydään kokonaisuutena. Jonkin osan käyttämättä jättäminen ei oikeuta hinnanalennukseen eikä takaisinmaksuun. Kurssista lähetetään ennakkolasku. Kurssin peruminen on tehtävä viimeistään 14 päivää ennen kurssin alkua. Tätä myöhemmin tehdyistä peruutuksista veloitamme 50 % korvauksen kurssin hinnasta. Mikäli peruutus jää kokonaan tekemättä, peritään koko kurssimaksu.

Ohjelma:

Klo 10 Päivän aloitus, tietoa retriitistä ja käytännön järjestelyistä, mahdollisuus kysymyksille.
Alkumeditaatio.
HILJAISUUS ALKAA
Klo 12 Ajatuksia hiljaisuuden matkalle
Klo 12.30 Yhteinen lounas
Klo 14.30 Hiljaisuuden sanoja + meditaatio
Klo 16 Rukoushetki ja loppusanat