Pe klo 15-19, la 9-17, su 9-15

Ainutlaatuinen hopeaneulapiirroskurssi pidetään Kulttuurikeskus Sofiassa keväällä 2021. Kaunis keväinen miljöö meren rannalla ja mäntymetsän suojassa luo upeat puitteet uuden oppimiselle. Kurssi sopii erityisesti ikonimaalareille, kuvataideopettajille ja piirrustuksen harrastajille.

Hopeaneulapiirros on renessanssin mestareiden piirustustekniikka, jossa pohjustetulle paperille piirretään hopeakärjellä. Hopeakärki tai -kynä on lyijykynän edeltäjä, jonka jättää kevyen harmaan piirrosjäljen. Hopean hapettuessa jälki muuttuu lämpimän ruskeaksi.

Kuuluisien taiteilijoiden (esimerkiksi Leonardo da Vinci, Sandro Botticelli, Fra Filippo Lippi, Albrecht Dürer) ateljeissa oppipojat saivat aluksi tehdä harjoituksia hopeaneulalla. Pohjusteen voi myös sävyttää, jolloin syntyy keskisävy, johon voi lisätä huippuvaloja valkoliidulla. Tutustu tekniikan historiaan: https://www.wikiwand.com/en/Silverpoint

Hopeaneulapiirros rakentuu hitaasti ja mietiskellen, sillä korjaaminen on vaikeaa. Se soveltuu hyvin ikonimaalarin luonnostelutekniikaksi ja kaikille piirtämisestä kiinnostuneille.

Kurssilla harjoitellaan pohjusteen valmistamista, paperin pohjustamista ja piirtämistä. Materiaaleja voi ostaa opettajalta (kustannusarvio 30-40 €).

Kurssin opettajana toimii TaM Katarina Koskivaara-Ilmonen.
Tiedustelut: kulttuuri@sofia.fi

Ilmoittautuminen:
Kurssille otetaan 6-12 osallistujaa. Sitovat ilmoittautumiset 7.5.2021 mennessä. Kurssista lähetetään ilmoittautuneille ennakkolasku, joka tulee maksaa ennen kurssia.

Ilmoittautuminen kursseille on sitova. Kurssipaketti myydään kokonaisuutena. Jonkin osan käyttämättä jättäminen ei oikeuta hinnanalennukseen eikä takaisinmaksuun. Kurssista lähetetään ennakkolasku. Kurssin peruminen on tehtävä viimeistään 14 päivää ennen kurssin alkua. Tätä myöhemmin tehdyistä peruutuksista veloitamme 50 % korvauksen kurssin hinnasta. Mikäli peruutus jää kokonaan tekemättä, peritään koko kurssimaksu.

Ilmoittaudu oheisella ilmoittautumislomakkeella tästä tai reception@sofia.fi.

Hinta:
Kurssin hinta 199 euroa sis. opetuksen (18 opetustuntia), kaksi lounasta ja kolme päiväkahvia. Hinta sisältää alv.

Kurssimajoitus aamiaisella 40€/hlö/2hh/vrk ja 60€/1hh/vrk. Varaa majoitus reception@sofia.fi, puh. 010 277 900.

Kurssilla on mahdollisuus osallistua Sofian Pyhän Viisauden kappelissa pidettäviin jumalanpalveluksiin: perjantaina klo 17-17.30 ehtoopalvelus ja lauantaina klo 10.30 liturgia

OHJELMA
Perjantai
15.00 Kurssin aloitus. Pohjusteen valmistaminen.
17.00 Kahvi
17.30 Opetus, paperin pohjustaminen.

Lauantai
09.00 Ohjaus hopeakärkikynän käyttöön. Piirtäminen.
12.00 Lounas
13.00 Piirtäminen hopeakärkikynällä.
15.00 Kahvi
15.30 Piirtäminen.

Sunnuntai
09.00 Ohjausta käytännön työhön.
12.00 Lounas
13.00 Ohjausta käytännön työhön.
15.00 Kahvi ja kurssin päätös.