Elokuvan päähenkilö Hilkka nelivuotiaana naapurin Martta-morsiamen kanssa.

Elokuvaesitys ja juonnettu keskustelutilaisuus Anne Välinoron dokumentista Karvan verran lauantaina 17.11. 2018 klo 18 Kulttuurikeskus Sofiassa.

Tukka hyvin, kaikki hyvin?

Elokuva Karvan verran kertoo 87-vuotiaasta Hilkasta, joka kutsuu itseään ”tappurapääksi”. Hiukset ovat poikkeuksellisen karkeat, kiharat ja niitä on ikääntyneenäkin vielä liikaa. Elokuvassa käydään läpi naisten ulkonäköpaineita, jotka eivät tunnu vanhetessakaan katoavan mihinkään.

Elokuvassa on huumoria, arkista puuhailua saunomisineen, mökkeilyineen ja leipomisineen. Hilkan hiusongelmakin ratkeaa siinä omalla, yllättävällä tavalla. Samalla siinä käydään läpi hiuskokemuksia kolmessa polvessa. Elokuvaa on kuvattu Savonlinnassa, Iisalmessa ja Tampereella.  Elokuva sopii erityisesti naisille.

Elokuvassa on mukana myös kaksi arkkipiispa Leon runoa kokoelmasta Selfie. Elokuvan musiikkina kuullaan mm. Bahmetjevin sävellys psalmista Kiitä Sieluni Herraa Iisalmen ortodoksisen kirkkokuoron esittämänä, johtajanaan Kaisa Salo. Koska Karvan verran -elokuvan päähenkilö on ortodoksi, elokuvassa käydään myös Iisalmen Pyhän Eliaan kirkossa.

Elokuvan jälkeen on mahdollista Anne Välinoron johdolla  jäädä keskustemaan siitä, mikä itse kussakin meissä on parasta, erityistä ja mieleenjäävää – ja huomaammeko sen itse.

Tilaisuuden kesto on 1 tunti. Elokuvan kesto 20 minuuttia.

Tilaisuus on maksuton. Vapaaehtoinen käsiohjelma 10€.
Ilmoittautuminen: reception@sofia.fi  tai puh. 010–277 900.

Sofian aulakahvilasta on mahdollisuus ostaa pientä purtavaa ja juotavaa ennen ja jälkeen esityksen.

Katso elokuvan traileri tästä: https://youtu.be/WLJfNJMBuBk

Katso elokuvan flaieri tästä: karvan_verran_flaieri

Tietoa elokuvan ohjaajasta: anne_valinoro_portfolio_2018