Ryhmätaideterapian koulutuksesta valmistuvat opiskelijat, Eino Roiha -instituutti 2017-2020

Kulttuurikeskus Sofia – Kallvikinniementie 35, Helsinki.
Galleria avoinna ma-la klo 8-17.30, iltaisin ja sunnuntaisin sopimuksen mukaan. Tiedustelut: puh. 010 277 900.

Avajaiset 28.8. klo 17-19

Lämpimästi tervetuloa, taiteilijat paikalla.

Taiteellisen vuoropuhelun kautta on syntynyt taideteoksia toiselle lahjana ja vastauksena. Näyttely avaa viimeisen opiskeluvuotemme taiteellista teosvaihtoprosessia, jonka ytimessä on teemallisesti ollut ammatti-identiteetin tutkiminen. Näyttelyssä on esillä taiteen rikas kirjo: maalauksia, piirustuksia, runoja, videota, valokuvaa, kollaaseja, installaatioita. Teokset käsittelevät inhimillisiä teemoja taideterapeutiksi kasvamisessa. Teosvaihdossa on kommentoitu toisen lahjoittaman teoksen itsessä herättämiä tunteita ja ajatuksia taiteen kielellä. Millaista on kuunteleminen ja vastaaminen taiteen tilassa? 

Tekemisen prosessia ilmentää spiraalin kierteisyys, sipulin kerroksellisuus sekä prosessin elävyys. Läsnä on myös intiimiys ja taidetöiden vuorovaikutteisuus – suhteessa toisiinsa oleminen. Dialogi ottaa taiteen muodon. Elämän inhimilliset teemat kasvusta, voimavaroista, luonnosta ja sisäisestä voimasta näyttäytyvät teoksissa. Yksityisestä tulee yleistä.

Prosessin merkitys on ollut meille ryhmätaideterapeutiksi opiskelleina merkittävä. Teosvaihto on elänyt kanssamme ensimmäisestä opiskeluvuodesta lähtien. Taiteen vuorovaikutteisuus on muotoutunut merkitykselliseksi. Taide on lahja.

Lämpimästi tervetuloa tutustumaan näyttelyymme ja juhlistamaan valmistumistamme!
Olemme paikalla avajaisissa 28.8. klo 17-19

Ryhmätaideterapian koulutuksesta valmistuvat opiskelijat, Eino Roiha -instituutti 2017-2020