Maria Pariisilaisen rukoushuone

Maria Pariisilaisen rukoushuone

Torstaina 23.6.2016 klo 16.30

Sofiaan on saatu lahjoituksena pieni hirsinen rukoushuone eli tsasouna. Metropoliitta Ambrosius vihkii sen käyttöön torstaina 23.6. klo 16.30. Tilaisuus on kaikille avoin. Tervetuloa!

Rukoushuone omistetaan pyhittäjämarttyyri Maria Pariisilaiselle. Hän oli venäläinen aatelisnainen ja runoilija, joka emigroitui Ranskaan ja vihkiytyi kahden avioliiton jälkeen nunnaksi. Maria Pariisilainen omisti elämänsä köyhien auttamiseen. Hän sovelsi lähimmäisen rakkauden kaksoiskäskyä kirjaimellisesti.

Ranskan natsimiehityksen aikana hän auttoi juutalaisia pakenemaan maasta ja piilotti heitä kotiinsa. Lopulta hänet pidätettiin, ja hän kuoli Ravensbrückin keskitysleirillä 31.3. vuonna 1945. Hänen arvellaan menneen sinne vapaaehtoisesti juutalaisen naisvangin puolesta. Ortodoksinen kirkko kanonisoi Maria Pariisilaisen pyhäksi vuonna 2004.

Sofian tsasouna on Suomen ensimmäinen Maria Pariisilaiselle pyhitetty rukoushuone. Rukous- ja hiljentymispaikkana toimivan tsasounan avaimen voi noutaa Sofian vastaanotosta sen aukioloaikoina.

”Herra, älä muista vain hyviä ihmisiä, vaan myös pahoja.
Äläkä muista vain niitä kärsimyksiä, joita he ovat aiheuttaneet meille,
vaan myös hedelmiä, joita me olemme kantaneet niiden
kärsimysten ansiosta:
toveruutta, nöyryyttä, rohkeutta.
Muista sydämen suuruutta, joka kasvoi niistä.
Ja kun astumme tuomioistuimesi eteen, anna kaikkien
hedelmien, joita olemme kantaneet,
koitua heidän anteeksiantamuksekseen.
Amen.”

–Maria Pariisilaisen rukous, joka löytyi hänen jäämistöstään keskitysleiriltä.