Sofian kulttuurikeskuksen syksyn 2017  toinen elokuvaseminaari pidetään lauantaina 14. pnä lokakuuta. Silloin nähdään parhaan vieraskielisen elokuvan Oscar-ehdokkaana ollut ja Cannesin elokuvajuhlilla palkittu Omar eli Muuri. Palestiinalaisen ohjaajan ja käsikirjoittajan Hany Abu-Assadin elokuva kertoo rakkaudesta, vapaudenkaipuusta ja sodankäynnistä konfliktien repimän Lähi-idän sydämessä, Länsirannalla.

Omar on nuori palestiinalainen leipuri, joka on rakastunut Israelin ja Palestiinan erottoman muurin toisella puolella elävään kauniiseen Nadiaan. Elokuva kertoo nuorten ristiriitaisesta tilanteesta ja mahdottomalta vaikuttavasta tulevaisuudesta.

Toimittaja Hannu Reime kertoo elokuvan yhteydessä Israelin ja Palestiinan väkivaltaisesta konfliktitilanteesta ja siihen johtaneista syistä. Hannu Reimellä on lähes neljänkymmenen vuoden kokemus Yleisradion ulkomaantoimittajana. Hän on myös julkaissut kirjoja mm. Israelin ja Palestiinan ratkaisemattomasta ongelmasta.

Seminaari on klo 13.00 – 16.00. Bussi numero 816 lähtee Vuosaaren metroasemalta klo 12.32 ja palaa 16.38.

Ilmoittautuminen 13.10. mennessä: reception@sofia.fi tai puh. 010–277 900.

Ennen seminaaria on mahdollisuus osallistua liturgiaan Sofian kappelissa klo 10.30–12.00 sekä nauttia lounasta Sofian ravintolassa klo 12–13 (lounaan hinta 16€, ennakkoilmoittautuminen).

Tervetuloa!