Huom. uusi ajankohta siirretty syksylle, su 6.9.2020

Lapsi suorittaa alle kolmevuotiaana primitiivirefleksiliikkeitä, jotka kypsyvät tuona aikana posturaali- eli aikuisen reflekseiksi. Posturaalireflekseistä tyyppiesimerkki on kävelyrefleksi. Tyyppiesimerkkejä primitiivireflekseistä ovat ryömintä ja konttausrefleksit, jotka kypsyvät kävelyrefleksiksi. Kypsymättömät primitiivirefleksit voivat aiheuttaa motorisia, henkisiä tai psyykkisiä ongelmia hyvin erilaisissa muodoissa. Primitiivirefleksit eivät tavoita ajattelua, vaan ovat automaattisia. Kypsymätön primitiivirefleksi on tietoisen ajattelun tavoittamattomissa eikä sitä voida korjata tietoisella tasolla. Ainut tapa on kypsyttää se samoilla liikkeillä, joilla lapsi sen tekee, ja vielä kunkin henkilön omalla rytmillä. Tämä voidaan tehdä parantavilla liikkeillä. Ne avaavat uusia yhteyksiä eri aivotasojen välillä; kala-, matelija-, nisäkäs- ja harmaan kuorikerroksen välillä.

Parantavat liikkeet selittävät selittämätöntä.

Parantavat liikkeet myös aktivoivat ja elvyttävät faskia- eli sidekudoshermostoa. Faskiahermosto on osa kiinalaisen lääketieteen voimakanavia eli meridiaaneja. Länsimainen lääketiede on myös löytänyt faskiahermoston, eli se kuuluu nykyään tieteen piiriin. Sen tiedonvälitysnopeus on 5.5 kertainen hermosolun nopeuteen verrattuna. Uusia yhteyksiä syntyy siis myös kehon eri osien ja aivojen välille. Harjoitus antaa kyvyn syvään hellittämiseen, koska lihassyiden pinnalla olevat kalvot (hermoverkosto) rentoutuvat.

Kurssin vetäjinä ovat joogaohjaajat Antti Palokangas ja Damu Joshi.

Kurssimaksu 50€, sis. opetuksen ja lounaan. Kurssi maksetaan paikan päällä vastaanottoon. Kurssille otetaan enintään 15 osallistujaa. Huom! Kurssi on tarkoitettu aikuisille, ei lapsille.

Ilmoittautuminen 21.8.2020 mennessä: oheisella ilmoittautumislomakkeella, reception@sofia.fi tai puh. 010-277 900. Vapaita paikkoja voi tiedustella vielä ilmoittautumisajan päätyttyäkin.

Ohjelma

klo 10.00 Kurssin aloitus, harjoitus

klo 12.30 Lounas

klo 14.00 Opetusta, harjoituksia

klo 17.00 Kurssin päätös

Tervetuloa!