Poraustöitä Sofian tontilla

Sofian pienentää hiilijalanjälkeään – Koko Sofian alue siirtyy maalämpöön kuluvan syksyn aikana!

Maalämpöprojekti alkoi elokuussa ja tällä hetkellä on meneillään lämpökaivojen poraus. Kaivojen porauksen jälkeen työt siirtyvät sisätiloihin. Vuoden loppuun mennessä Sofian lämmityksessä päästään kokonaan eroon öljyn käytöstä.

Maalämpö on ekologinen, ympäristöä säästävä vaihtoehto lämmitykseen. Maalämpöä käytettäessä jäävät ilmaisen energian osalta pois kaikki energian tuotantoon ja käyttöön liittyvät päästöt. Maalämpö luokitellaan uusiutuvaksi energiaksi, koska se on peräisin auringosta.

Sofia on omalta osaltaan mukana edistämässä ihmisen ja luonnon vuoropuhelua ja tasapainoa. Ekologiset arvot ja ympäristöasioiden huomioiminen ovat meille tärkeitä, ja se näkyy Sofian toiminnassa. Tämä projekti on yksi iso askel sillä saralla.

Sofian maalämpöprojektin toteuttaa St1 Lähienergia. Siirtyminen maalämpöön on ollut Sofialle vaivaton vaihtoehto, sillä St1 hoitaa kaiken suunnittelusta käyttövalmiiseen laitteistoon asti.

ST1 Lähienergian toimitusjohtaja Kristian Savela:

“Kulttuurikeskus Sofia Helsingin Kallvikinniemessä solmi sopimuksen St1 Energian toimittamisesta kulttuurikeskuksen kiinteistöihin. Öljykäyttöisestä aluelämpökeskuksesta siirrytään syksyn aikana kiinteistökohtaisiin maalämpöjärjestelmiin. Kulttuurikeskus säästää asennuspäivästä lähtien yli 20% lämmityskuluissa ja päästöissä yli 300 CO2-tonnia per vuosi. Sopimus oli toistaiseksi suurin St1 Energian myyntisopimus Helsingin alueella ja yhtiölle tärkeä kumppanuus. Metropoliitta Ambrosius ja Pasi Eskelin kättelevät yhteistyön kunniaksi. Yhteistyö sisältää lämmitysenergian lisäksi olosuhdemittauksen, kiinteistövalvonnan sekä toistensa toiminnan ja ekologisen kulttuurin edistämisen. ”

Metropoliitta Ambrosius ja Pasi Eskelin