Shakespeare, WikimediaCommLauantaina 8.10.2016 klo 13.00

Syyskauden ensimmäisen lukupiirin aiheena on eri tahoilla virinnyt uusi kiinnostus klassikoihin. Siitä kertovat kirjankustantajiemme lukuisat tuoreet käännökset sekä monet tv-tulkinnat. Shakespearea fänittivät räppäritkin BBC:n juhlaohjelmassa – Duke Ellingtonin, säveltäjämestareiden ja näkyvimpien brittinäyttelijöiden kavalkadin ohella. Klassikoilla on nyt vientiä, Kansallisteatteriin on loppusyksystä tulossa Rikhard III ja henkilökuva kotimaisen draamamme kulmakivestä, Minna Canthista.

Lukupiirissä aihetta käsitellään monipuolisesti alustusten, osallistujien omien klassikkoesittelyjen ja keskustelun muodossa. Mukaan voi myös tulla vaikka vain kuulostelemaan mitä ajassa liikkuu tänä syksynä. Mitään esiintymispakkoa ei ole.

Lukupiirin vetäjänä on dramaturgi Marjatta Lohikoski.

Sofia aulassa on kirjadivari, joka päivitetään lukupiiriä varten, Tarjolla on kaikkea mahdollista laidasta laitaan (muutaman euron vapaaehtoinen tukimaksu).

Sofian kappelissa on lauantaina mahdollista osallistua liturgiaan klo 10.30-12.00.

Sofian ravintolassa voi nauttia lounasta klo 12.00-13.00 (hinta 16€, ennakkoilmoittautuminen). Lisäksi Sofian aulakahvilassa on saatavilla kahvia, teetä, suolaista ja makeaa ym.

Sofiaan pääsee lauantaisin Vuosaaren metroasemalta linjan 816 (Vuosaari M – Ramsinniemi)  bussivuoroilla klo 9.27 ja klo 12.32.

Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin.

Ilmoittautuminen 7.10. mennessä: reception@sofia.fi  tai puh. 010-277 900.

Tervetuloa!