Timo Kietäväinen Sofiasta

”Kun ekumeenista ortodoksista kulttuurikeskus Sofiaa ryhdyttiin perustamaan, olin mukana alusta lähtien. Monien vaiheiden jälkeen säätiö hankki Osuuspankkiopiston, mikä ratkaisuna on näin jälkeenpäin osoittautunut erinomaiseksi ratkaisuksi. Kulttuurikeskus on lähellä Helsingin keskustaa, mutta riittävän kaukana. Näin se tarjoaa erinomaiset puitteet kokea jotain sellaista, mitä kaupungin keskustasta ei löydä: kiireettömyyden, aidon luontokokemuksen ja mahdollisuuden hiljentymiseen.

Nämä tekijät ovat tärkeitä, olet sitten tulossa Sofiaan pitämään oman organisaatiosi johtoryhmän kehittämispäiviä, kuten viimeksi olen tehnyt oman johtoryhmäni kanssa, viettämään hääjuhliasi tai vaikka yksin hiljentymään tai osallistumaan keskuksen erilaisiin kulttuuritapahtumiin tai seminaareihin.

Kiireettömyys, hyvä ruoka ja luonnon keskellä olo, meren äärellä ovat olleet ja ovat yhä Sofian valtteja. Keskuksesta voi nauttia pieninä paloina tai kuten jotkut ovat tehneet muuttamalla Sofia-yhteisöön pysyvästi hankkimalla Sofiasta asunnon. Sofiassa voi oman yrityksen tiukan kehittämispäivän tauolla – tai sukujuhlien aikana – pysähtyä hetkeksi vaikkapa meren kalliolle istumaan tai kappeliin hiljentymään tai nauttimaan vaihtuvien taidenäyttelyiden annista. Kaikki tämä muodostavat ainutlaatuisen kokemuksen, jota ei muualta löydä.

Sofia perustettiin uudenlaiseksi koulutus- ja kulttuurikeskukseksi. Sen tavoitteena on rakentaa vuoropuhelua eri uskontokuntien ja kulttuureiden kesken pohjaamalla toimintansa ortodoksisen kirkon perinteeseen sekä tarjota toimivat, ainutlaatuiset puitteet erilaisten seminaarien, koulutus- ja kulttuuritapahtumien järjestämiseksi. Kulttuurikeskuksen säätiö järjestää myös itse Sofiassa erilaisia luento- ja kulttuuritapahtumia, joista löydät tarkemmin tietoa kotisivuiltamme sofia.fi.

Olen samaa mieltä useiden tuttavieni kanssa, jotka sanovat, että vasta käymällä Sofiassa ymmärtää sen ainutlaatuisuuden. Siksi suosittelinkin käyntiä Sofiassa. Paikassa joka tarjoaa meille kaikille aitoja uusia kokemuksia.”

Timo Kietäväinen

Kevan toimitusjohtaja, ekumeenisen ortodoksisen kulttuurikeskus Sofia-säätiön varapuheenjohtaja

Timo Kietäväinen