Kiovan luolaluostari

Seminaarissa luodaan katsaus Ukrainan ja sen ortodoksisen kirkon historiaan alkaen Kiovan Rusj -valtakunnan ajoilta 800-luvulta ja päätyen tähän päivään, jolloin maassa on valmisteilla uuden autokefalisen (itsenäisen ja muista kirkoista hallinnollisesti riippumattoman) ortodoksisen kirkon luominen. Lisäksi käydään läpi Ukrainan ortodoksisen kirkon tärkeimmät pyhät paikat ja niihin liittyvä historia.

Sofian ystävät ry  suunnittelee pyhiinvaellusmatkaa Ukrainaan keväällä 2019,  ja seminaari tarjoaa matkasta kiinnostuneille hyvän mahdollisuuden tutustua matkakohteisiin jo etukäteen. Myös matkan ohjelmaan voi vielä vaikuttaa.

Esitelmöitsijä: Tekniikan tohtori Matti Kurkela

Matti Kurkela on tehnyt pitkän kansainvälisen uran metalliteollisuuden tutkimus-, myynti- ja johtotehtävissä. Viime vuosina hän on matkustellut laajasti Ukrainassa tutustuen muun ohessa maan ja sen ortodoksisen kirkon historiaan ja nykypäivään. Hän on Sofian ystävien hallituksen jäsen ja varapuheenjohtaja.

Seminaari on maksuton ja kaikille avoin.

Ilmoittautuminen 14.12. mennessä: reception [at] sofia.fi  tai puh. 010–277 900.

Ohjelma:

klo 13.00 TkT Matti Kurkela: Ukrainan ortodoksinen kirkko
klo 14.00 keskustelua
klo 14.30 päätöskahvit (vapaaehtoinen maksu)

Ennen seminaaria on mahdollisuus osallistua liturgiaan Pyhän Viisauden kappelissa klo 10.30–12.00 sekä nauttia herkullista joululounasta Sofian ravintolassa klo 11.30–13.00 (joululounaan hinta 32€, ennakkoilmoittautuminen).

Tervetuloa!