Kulttuurikeskus Sofian ystäväyhdistys Sofian ystävät ry järjestää toukokuussa kaikille avoimen pyhiinvaellus- ja kulttuurimatkan keväiseen Ukrainaan.

Matkan pääkohteina ovat pääkaupunki KIOVA kauniine kirkkoineen, vaikuttavine luostareineen ja kiinnostavine museoineen sekä Länsi-Ukrainan elegantti ja viehättävä keskus LVIV. Matkalla Kiovasta Lviviin ohjelmaan kuuluu myös vierailu Potsaevissa yhdessä Ukrainan kuuluisimmista luostareista.

Matkan käytännön järjestelyistä vastaavat suomalainen matkatoimisto Matkantekijät Oy ja sen ukrainalainen yhteistyökumppani Arktur Ltd. Suomalaisena matkanjohtajana toimii Sofian ystävät ry:n hallituksen varapuheenjohtaja tekn. tri Matti Kurkela. Paikallisjärjestelyistä Ukrainassa huolehtii Arktur, jolta saamme käyttöömme englanninkielisen oppaan palvelut ja kuljetuspalvelut Ukrainassa koko matkan ajaksi.

Matkalle otetaan enintään 24 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Matkaohjelma on seuraava:

Maanantai 20.5.
Lento Helsingistä Kiovaan klo 16.10 ( perillä Kiovassa klo 18.15 ). Päivällinen ja yöpyminen Kiovassa (Premier Hotel Rus, www.hotelrus.kiev.ua)

Tiistai 21.5.
Opastetut kierrokset Kiovan luolaluostarissa eli Petserskin lavrassa (Ukrainan pyhin paikka), Pyhän Sofian katedraalissa (Unescon maailmanperintökohde) ja Pyhän Mikaelin kultakupolisessa luostarissa. Tutustuminen Pyhän Andreaksen kirkkoon ja matkamuistokojuihin Andriyiski Uzviz-kadulla. Päivällinen ja yöpyminen Kiovassa.

Keskiviikko 22.5.
Tutustuminen Pyhän Vladimirin katedraaliin. Päiväretki Mezhygirya Residence -museoon Kiovan ulkopuolella (entisen presidentin Janukovitshin kartano, jossa kuuluisa Honkarakenteen hirsistä tehty 2000 neliön palatsi). Paluu Kiovaan ja tarjolla joko tutustumista nähtävyyksiin Itsenäisyydenaukiolla ja sen ympäristössä tai ostosten tekoa Gulliver Tower-ostoskeskuksessa. Päivällinen ja yöpyminen Kiovassa.

Torstai 23.5.
Aamupäivä Pirogovon ulkoilmamuseossa Kiovan lähistöllä (mahdollisuus tutustua entisajan kansanarkkitehtuuriin ja talonpoikaiselämään). Bussimatka Potsaevin luostariin. Päivällinen ja yöpyminen Potsaevissa (hotelli Reikartz Pochayiv, www.reikartz.com/hotels/pochayiv).

Perjantai 24.5.
Aamupalvelus Potsaevin luostarissa ja sen jälkeen tutustuminen luostariin (Kiovan luolaluostarin jälkeen toiseksi kuuluisin Ukrainan luostareista, Potsaevin Jumalanäiti on yksi kunnioitetuimmista ikoneista ortodoksisessa maailmassa). Bussimatkalla Potsaevista Lviviin pysähdymme Oleskon linnassa, jossa tutustuminen linnaan ja lounas. Oleskosta jatkamme Lviviin, joka on läntisen Ukrainan kulttuurinen, poliittinen, taloudellinen ja uskonnollinen keskus. Päivällinen ja yöpyminen Lvivissä (hotelli Nota Bene, www.notabenehotel.com)

Lauantai 25.5.
Aamupäivällä opastettu kävelykierros Lvivin vanhassa kaupungissa (Unescon maailmanperintökohde) ja tutustuminen sen kirkkoihin (Latinalainen katedraali, Dominikaaninen katedraali, Armenialainen katedraali, Boyimin kappeli ja Uspenska Tserkva) ja museoihin (apteekkimuseo ja kahvimuseo). Iltapäivällä vierailu historiallisessa museossa, chocolate workshopissa (Lvivin suklaa on maailmankuulua) ja Pyhän Yrjön katedraalissa. Päivällinen ja yöpyminen Lvivissä.

Sunnuntai 26.5.
Vapaaehtoinen osallistuminen jumalanpalvelukseen. Palveluksen ja aamiaisen jälkeen vierailu Vysoki Zamok -linnoituksen raunioilla kukkulalla, jolta avautuu erittäin kaunis näköala kaupunkiin. Iltapäivällä käynti Potosken palatsissa, jossa mahdollisuus tutustua Itävalta-Unkarin keisarikunnan aikaiseen arkkitehtuuriin ja Lviv National Art Galleryn kokoelmiin. Päivällinen ja yöpyminen Lvivissä.

Maanantai 27.5.
Paluulento Suomeen klo 7.00 (paluu Kiovan kautta, perillä Suomessa klo 11.55).

Matkan hinta: 1075 euroa (Sofian ystävät ry:n jäsenille jäsenhinta 1055 euroa) sisältäen

– edestakaiset lennot, lentokenttäkuljetukset ja ohjelman mukaiset bussimatkat Ukrainassa
– ohjelmassa mainitut vierailut ja retket pääsylippuineen
– paikallisen englanninkielisen oppaan palvelut, suomalainen matkanjohtaja tulkkaa englannista suomeksi
– puolihoidon (hotellimajoitus kolmen tähden hotelleissa kahden hengen huoneissa, aamiainen ja kolmen ruokalajin päivällinen päivittäin ohjelman mukaisesti, lounaat eivät sisälly hintaan, lisämaksu yhden hengen huoneesta 195 euroa)

Sitova ilmoittautuminen viimeistään 18.3.2019 sähköpostiosoitteeseen meri.mantysaari@matkantekijat.fi

Ilmoittautumiseen tarvitaan:

– passitiedot (täydellinen nimi, syntymäaika, passin numero ja voimassaoloaika sekä kansalaisuus). Lisäksi on huomattava, että passin on oltava voimassa vähintään 6 kuukautta matkan jälkeen eli 27.11.2019 saakka
– puhelinnumero ja sähköpostiosoite
– ilmoittautumismaksu 250 euroa, joka maksetaan Matkantekijät Oy:n tilille FI63 1574 3000 0136 05 käyttäen viitettä 22538 (matkan loppuosa maksetaan kahdessa erässä, joista ensimmäinen 2.4.2019 ja toinen 16.4.2019 mennessä, sama tilinumero ja viite kuten edellä)
– myös matkavakuutuksen hankkiminen on suositeltavaa

Lisätietoja matkasta ja ohjelmasta antaa Matti Kurkela, puhelin 040–541 3701, sähköpostiosoite matti1954@outlook.com

Kiovan luolaluostari