Suomen MBB yhdistys järjestää Kulttuurikeskus Sofiassa

”Uni, nukkuminen ja MBB” seminaarin lauantaina 30.9.2017.

Seminaarissa tarkastellaan unta ja nukkumista Mind Body Bridging (MBB) -viitekehyksen ja menetelmän avulla. MBB on kliinisesti tutkittu ja aivotutkimukseen perustuva uudenlainen viitekehys ja menetelmä ihmisen psyykkisen ja fyysisen hyvinvoinnin ja suoriutumisen parantamiseksi.

Mind Body Bridging menetelmän on kehittänyt psykiatri, psykoanalyytikko Stanley H. Block työtovereineen. Sitä voi käyttää itsetuntemuksen lisäämiseen sekä oman stressitilan tunnistamiseen ja säätelyyn terapeuttisena sekä itsehoidollisena menetelmänä ja muutenkin hyvinvoinnin edistämiseen sekä yksilöllisesti että ryhmien kanssa.

Keskeistä MBB:ssä on tietoisuustaitojen avulla tapahtuva palautuminen luonnollisen toiminnanohjauksen tilaan, jossa voimavaramme ovat aidosti käytössämme. MBB auttaa saamaan yhteyden omiin voimavaroihimme. Siinä mm. opitaan kuinka säädellä voimakkaita tunteita, kuten huolestuneisuutta, ahdistuneisuutta ja vihaa. Harjoitteiden avulla ihminen tulee tietoisemmaksi kehon ja mielen tilastaan ja pystyy paremmin säätelemään omaa toimintaansa. Tämän seurauksena elämänasenne muuttuu luonnostaan hyväksyvämmäksi ja kokemus aidosta läsnäolosta vahvistuu. Moni on kokenut antoisaksi opiskelun myös ryhmässä, jossa vertaistuki ja jakaminen tukevat henkilökohtaista kasvua.

Ohjelma:

Paikka: Kulttuurikeskus Sofia, Kallvikinniementie 35, Vuosaari, Helsinki, ajo-ohjeet/liikenneyhteydet www.sofia.fi

 Aika: lauantai 30.9.17 klo 10.00-17.00

Aloitamme päivän yhdessä MBB:n perusteilla, jolloin nekin osallistujat, jotka eivät ole aikaisemmin tutustuneet MBB:hen, pääsevät mukaan.

klo 10.00-11.15            Seminaarin avaus ja MBB:n perusteet, Tuomo Riihimäki, yhdistyksen pj

klo 11.15-12.30             MBB ja aivot, Terhi Ilola, sertifioitunut MBB-valmentaja

klo 12.30-13.30             Lounas

13.30-15.00                    Miten voimme  MBB:n näkökulmasta tarkastella nukkumista, unia ja univaikeuksia. Monica Halinen, kriisi-ja traumaterapeutti, sertifioitunut MBB terapeutti

15.00-15.30                    Kahvit

15.30-17.00                    Jatkamme nukkumis/uni -teemaa ja integroimme siihen myös aivotieteen tuomaa näkemystä. Monica ja Terhi

Seminaarin hinta:         yhdistyksen jäseniltä 50€

yhdistyksen ulkopuolisilta  65€

Hintaan kuuluu lounas ja iltapäiväkahvit

Mikäli haluat yöpyä Sofiassa (ihana merellinen ympäristö), katso majoitustiedot www.sofia.fi

 

Ilmoittautuminen: sihteeri Tarja Rajalalle, trtamarkka@gmail.com  28.9.17 mennessä ja maksamalla samalla seminaarin hinnan yhdistyksen tilille FI76 3939 0001287986. Laita viitteeksi Uniseminaari.

 

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA!           

Lisätietoa:

https://www.mbbfinland.fi

https://www.facebook.com/MBBFinland/