Kristus nousi kuolleista! Totisesti nousi!

Ortodokseille pääsiäinen on vuoden tärkein juhla, juhlien juhla. Juhlakausi kestää 40 päivää (helatorstaihin) tai jopa 50 päivää, helluntaihin, saakka. Näin suurta tapahtumaa sopiikin juhlia. Pääsiäinen merkitsee iloa ja toivoa, kuolemaa seuraa ylösnousemus! Näinä epätavallisina aikoina tämä sanoma on erityisen ajankohtainen. Katsomme eteenpäin luottavaisina. Luonto herää uuteen eloon ja kukoistukseen, aurinko nousee ja laskee, niin kuin aina ennenkin.

Ilolla ja innolla odotamme, kun saamme taas tavata Sofian ystäviä, järjestää kursseja ja seminaareja, avata gallerian ja kappelin ovet kaikille, kattaa herkullista ruokaa upeaan ravintolasaliimme ja toivottaa tervetulleiksi asiakkaita hotelliimme.

Sillä aikaa kuulumisiamme voi seurata Facebook– ja Instragram-tileillämme. Päivitämme tapahtumat nettisivullemme sitä mukaa, kun niiden ajankohdat varmistuvat.

Tutustukaa myös hiljentymispaketteihin, joita on tulossa elo-syyskuun vaihteessa ja marraskuun lopussa. Edullisen majoituksen lisäksi ne sisältävät yhteistä ohjelmaa. Siinä on mahdollisuus vetäytyä arjen hälystä, tutustua ortodoksiseen kulttuuriin ja taiteeseen sekä kulttuurikeskus Sofiaan. Omaehtoista hiljentymistä ja ohjelmaan osallistumista voi muokata tarpeittenne ja kiinnostuksenne mukaan.

Inna Tölli, kulttuurisihteeri

Päivitetty 22.4.2020