Huom. pandemiatilanteesta johtuen seminaari on siirretty keväälle 2022.

Kevät on villiyrttien parasta keruuaikaa. Tässä seminaarissa tutustumme rohdosten lääkinnälliseen käyttöön, perehdymme yrttien viljelyyn luostarioppien mukaan ja opimme, kuinka villiyrttejä käytetään ruoanlaitossa. Alustajina ovat alan huippuasiantuntijat: professori Yvonne Holm Helsingin yliopiston farmasian laitokselta, villiyrttilähettiläs, kokki Sami Tallberg sekä nunna Nektaria Lintulan luostarista. Seminaarin puheenjohtajana toimii FaT Markku Ylinen.

Yrttien käyttö mausteina ja lääkkeinä on ollut tärkeä osa ihmiskunnan kulttuuria jo aikojen alusta saakka. Modernin lääketieteen ja teollisen ruuantuotannon aikakautena tavallisten ihmisten tietämys yrteistä on kuitenkin vähentynyt erityisesti länsimaissa. Luostareissa yrtteihin liittyvä tietotaito on säilynyt. Viime aikoina yleinen kiinnostus yrtteihin on ollut jälleen vahvassa kasvussa – jopa trendikästä. Villeinä kasvavat ja helposti itse viljeltävät yrtit ovat todellinen luonnon oma apteekki ja makujen aarreaitta.

Osallistumismaksu 20 € sis. ohjelman ja iltapäiväkahvit teemaan sopivien tarjottavien kera.

Ilmoittautuminen 18.3.2022 mennessä alla olevalla ilmoittautumislomakkeella, reception@sofia.fi tai puh. 010 277 900. Osallistumismaksu maksetaan paikan päällä.

Seminaaripäivänä myynnissä Lintulan luostarin julkaisuja, kuivattuja yrttejä ja yrttiteetä, kotimaisia kasvipohjaisia Atopik -kosmetiikkatuotteita ja Sami Tallbergin kirjoja. Kortti- ja käteismaksu.

Seminaarin järjestäjä: Sofian ystävät ry

Ohjelma:
13.00 Seminaarin avaus, FaT Markku Ylinen
13.15 Professori Yvonne Holm: Rohdosten lääkinnällinen käyttö
14.00 Villiyrttilähettiläs, kokki Sami Tallberg: Villiyrttien käyttö ruoanlaitossa
14.45 Kahvitauko
15.15 Nunna Nektaria: Viljellystä kasvista käytettäväksi tuotteeksi
16.00 Päätöskeskustelu

Pyhän Viisauden kappelissa on mahdollista osallistua liturgiaan klo 10.30–12.00. Sofian ravintolassa on mahdollisuus nauttia runsasta kasvislounasta klo 12–13 (hinta 16€, ennakkoilmoittautuminen).

Kuva: Inna Tölli